מתכונים+
כל המתכונים באתר אחד
רוגלך

תפריט

פרסם אצלנו

פירסומת.

פירסומת

.

רוגלך
רוגלך קינמון ואגוזים


(ל20 מנות)  מצרכים:

 250 גרם חמאה
2 כוסות קמח
1 יחידה חלמון ביצה
1 יחידה יוגורט
3/4 כוס אגוזי מלך
3/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון 
50 ג' חמאה ממוסת.

1.הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים כ 2 דקות. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל 4 חלקים שווים.( 200 ג' חמאה רכה, 2 כוסות קמח, 1 חלמון, 1 גביע יוגורט).
2.אוספים כל חלק לכדור עוטפים בנילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה - 3 שעות.
המלית: מערבבים את כל המרכיבים (: 2/3 כוס אגוזי המלך טחונים, 2/3 כוס סוכר, 1 כפית קנמון).
3.מחממים את התנור לחום בינוני ומרפדים את תבנית בנייר אפיה משומן.
4.מוציאים כדור בצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח בקוטר 20 ס"מ ובעובי 2 מ"מ.
5.מברישים במעט חמאה ומפזרים 1/4 מהמלית. חותכים את העיגול ל 8 משולשים שווים, מגלגלים על משולש מבסיסו כלפי חודו ומסדרים בתבנית כשהחוד כלפי מטה.
6.חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
7.אופים כ 30 דק' עד שהן מזהיבות, מצננים ומאחסנים בכלי אטום. 

 

 

רוגלך שוקולד קוקוס
 

לבצק:
1 כוס חמאה מרוככת
200 גרם גבינת שמנת
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קמח

    למילוי:
1/2 כוס ריבת משמש
3/4 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס שקדים מולבנים
1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ דק
4 כפות סוכר
אבקת סוכר לקישוט


 1. ערבבו חמאה וגבינה יחד, הוסיפו את הסוכר והקמח עד לקבלת בצק אחיד.
2. חלקו ל4, עטפו וקררו לפחות 4 שעות.
3. רדדו כל חלק לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
4. המיסו את הריבה ולחצו אותה דרך מסננת.
5. הברישו כל חלק מהבצק בריבה המומסת. פזרו 3 כפות קוקוס, 2 כפות שקדים, שוקולד וכף סוכר.
6. חתכו למשולשים וגלגלו לרוגלך.
7. אפו כ20 דקות או עד שמזהיב.

 

 

 

רוגלך "דיאטטיים"
עד כמה שרוגלך יכולים להיות ככה- כ 46 קלוריות לכל רוגלך-לא הרבה!

לבצק:
200 גרם גבינת שמנת קלה
1/2 כוס חמאה
1.5 כוס קמח  למילוי:
1 כוס ריבה דיאטטית מכל סוג שהוא
 

1. ערבבו את הגבינה והחמאה במיקסר, הוסיפו את הקמח וערבבו עד לקבלת בצק רך מאוד. כסו בניילון וקררו למשך כשעתיים.
2. חלקו את הבצק ל 4 כדורים. רדדו אותו לעיגולם בקוטר של כ 26 ס"מ. השתמשו בכף ופזרו את הריבה על כל עיגול בצק.
3. חתכו כל עיגולים ל 16 משולשים (כמו חיתוך פאי). גלגלו כל משולש מבסיסו לקצהו.
4. הניחו את הרוגלך בתבניות משומנת. ואפו בחום בינוני למשך כ 30 דקות.

 

 

רוגלך דבש ושקדים


לבצק:
1 כוס חמאה מרוככת
כ80 גרם גבינת שמנת
8 כפות דבש
2 כוסות קמח

    למילוי:
1 כפית מיץ לימון
1 כפית קינמון
1 כוס שקדים טחונים דק
1/2 כוס דובדבנים מיובשים


1. בקערה גדולה, ערבבו את החמאב והגבינה. הוסיפו 3 כפות דבש וערבבו. הוסיפו את הקמח. ערבבו. צרו כדור, עטפו אותו וקררו למשך שעתיים.
2. חממו תנור ל 180 מעלות. הכינו שתי תבניות עם נייר אפייה.
3. חלקו את הבצק ל4-. רדדו כל חלק לעיגול בקוטר של 30 ס"מ על משטח מקומח. בקערה נפרדת ערבבו 2 כפות דבש ומיץ לימון.
4. הברישו את הבצק בתערובת הדבש, פזרו 1/4 כפית קינמון.
5. בקערה אחרת, ערבבו את השקדים, הדובדבנים ושארית הדבש.
6. פזרו 1/4 מתערובת הדבש והשקדים על הבצק. השאירו שוליים של כ 1.5 ס"מ.
7. חיתכו כל עיגול ל 8 משולשים, גלגלו אותם, הניחו על התבניות, וקררו ל20 דקות במקרר...... עשו זאת בכל חלקי הבצק.
8. אפו כ25 דקות או עד שמזהיב.

 

 

 

 

 


רוגלך מבצק גלידה
מה ששמעתם, בצק גלידה... גם אני לא חשבתי על זה!

 

לבצק:
4 כוסות קמח מנופה
450 גרם חמאה
1/2 ליטר גלידת וניל

    למילוי:
צנצנת ריבה כלשהיא
1/4 כוס סוכר
1 כוס אגוזים קצוצים
1 כוס צימוקים
1/2 כוס סוכר מעורבב עם קינמון-ככפית וחצי

 

אופן ההכנה
1. ערבבו חמאה וקמח יחד, הוסיפו את הגלידה עד לקבלת בצק אחיד.
2. רדדו  לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
3. פזרו סוכר וקינמון והוסיפו את כל שאר החומרים למילוי.
4. חתכו למשולשים וגלגלו לרוגלך. הברישו את הרוגלך בביצה ומים.
5. אפו כ20 דקות או עד שמזהיב.


רוגלך אגוזים ומייפל
 

לבצק:
100 גרם גבינת שמנת
1/3 כוס חמאה
1/4 כוס סוכר
2 כפות סירופ מייפל
1/4 כפית מלח
1 חלמון ביצה
1.5 כוס קמח

    למילוי:
1 כוס אגוזים קצוצים דק
1/3 כוס סוכר
2 כפות סירופ מייפל
1/8 כפית קינמון
1 חלבון ביצה
1 כפית מים
1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה
1. ערבבו את כל החומרים חוץ מהקמח בקערה. הוסיפו את הקמח עד לקבלת בצק אחיד. צרו כדור, עטפו בנייר שעווה וקררו כשעתיים.
2. ערבבו יחד את האגוזים,הסוכר,המייפל, והקינמון בקערה.
3. חלקו את הבצק לחצי. שטחו ורדדו כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר של כ 30 ס"מ. פזרו את המילוי (תערובת האגוזים) וחתכו כל עיגול ל 16 משולשים (כמו פאי). גלגלו כל משולש לרוגלך.
4. הקציפו את החלבון עם המים והברישו את הרוגלך, פזרו סוכר מלמעלה.
5. אפו כ20 דקות או עד שמזהיב.
רוגלך שוקולד ופקאן
רוגלך-עם פקאן-ושוקולד (מן הסתם)

זמן הכנה : כשעה. מספיק ל כ- 50 מנות

לבצק:
2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
 כ300 גרם גבינת שמנת
כ 200 גרם חמאה קרה
2 כפות שמנת חמוצה
2 כפיות תמצית וניל  למילוי:
1 כוס סוכר
2 כפיות קינמון טחון
ק/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים
כוס שוקולד צ'יפס
4 כפיות ריבת תפוזים

 

אופן ההכנה
1. הניחו את הקמח, סוכר, והמלח בקערת מערבל גדולה וערבבו במהירות נמוכה. הוסיפו את הגבינה והחמאה וערבבו עד לקבלת בצק "פירורי".
2. ערבבו את השמנת החמוצה והווניל בקערה נפרדת. הוסיפו את התערובת לבצק. ערבבו עד לקבלת בצק רך. חלקו את הבצק ל4 חלקים שווים וצרו עיגול שטוח מכל חלק. עטפו כל אחד בניילון וקררו לשעה אחת לפחות.
3. הניחו את הסוכר והקינמון בקערה קטנה וערבבו. הוסיפו את אגוזי הפקאן והשוקולד צ'יפס. חממו תנור לחום של כ 200 מעלות.
4. הוציאו את הבצק מהמקרר. רדדו כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר של כ 35 ס"מ.
5. מרחו את המילוי ממרכז הבצק לשוליו. חיתכו את הבצק עם המילוי ל 12 משולשים ארוכים. גלגלו את הבצק מהבסיס לקצהו. הניחו את הרוגלך על תבניות משומנות. ואפו כ 30 דקות.


 
רוגלך פקאן ואוכמניות
אם תצליחו "לשים את הידיים" על אוכמניות...תהנו!


לבצק:
כ 200 גרם חמאה
כ 200 גרם גבינת שמנת
2 כוסות קמח
 

  למילוי:
1/2 כוס אוכמניות מיובשות
1 כוס פקאן קצוץ
1 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
3 כפות חמאה מומסת
1 ביצה מעורבבת עם 2 כפיות מים לזיגוג
 

אופן ההכנה
1. ערבבו יחד את החמאה והגבינה. הוסיפו את הקמח, חלקו ל 3 עיגולים. עטפו בניילון וקררו שעתיים ומעלה.
2. חממו תנור לכ 200 מעלות.
3. במחבת קטנה כסו את האוכמניות עם מים והביאו לרתיחה. הסירו מהאש, קררו ורוקנו את המים.
4. בקערה קטנה ערבבו פקאן, סוכר חום וקינמון. רדדו את הבצק לעיגולים של כ 35 סנטימטר בקוטר. פזרו את המילוי וחיתכו ל 12 משולשים כל חלק. גלגלו כל משולש מבסיסו לקצהו. הניחו על תבניות משומנות ואפו כ 15 דקות.
רוגלך שמרים מתוק עם קינמון וצימוקים
 

 

לבצק:
1 כוס חמאה
4 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/4 כוס סוכר
1 קובית שמרים
1 כוס שמנת מתוקה
3 חלמוני ביצה  למילוי:
1/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
1/4 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס צימוקים


אופן ההכנה
1. ערבבו את החמאה עם המצרכים היבשים עד לקבלת בצק "פירורי". פוררו את השמרים לתוך השמנת וערבבו פנימה את חלמוני הביצה. הוסיפו את התערובת ה"רטובה" לתערובת ה"יבשה". קררו למשך 3-4 שעות או יותר. חיתכו 1/3 מהבצק ורדדו אותו לעלה דק.
2. ערבבו את הסוכר, הקינמון והאגוזים ופזרו על הבצק. הוסיפו צימוקים במקומות אקראיים.
3. חיתכו למשולשים וגלגלו כל חלק מהבסיס לקצהו. הניחו על תבנית משומנת היטב. חיזרו על הצעדים עם שאר הבצק. השאירו בטמפ' החדר למשך כ 30 דקות. אפו כ 15-20 דקות או עד שמזהיב קלות.


המתכון הקלאסי
המצרכים הדרושים לבצק: כ230 גרם גבינת שמנת
1 כוס חמאה בטמפ' החדר
2 כוסות קמח
אבקת סוכר
מילוי משמש
1 כוס קונפיטורת משמש
3/4 כוס אגוזים קצוצים גס
מילוי שוקולד
1 כוס שוקולד מגורר - מריר
1/4 כוס סוכר 1/4 כוס חמאה מומסת
מילוי קינמון
1/2 כוס סוכר
2 כפות קינמון

 

אופן הכנת הבצק אופן הכנת ואפית הרוגלך
ערבבו את הגבינה והחמאה במיקסר. הקציפו במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הקמח וערבבו עד לקבלת בצק רך. עטפו בניילון וקררו לפחות למשך שעתיים. 1.חממו את התנור לחום של כ 190 מעלות. הכינו שתי תבניות עם נייר אפיה עליהן.
2. ערבבו את החומרים למילוי משמש או שוקולד וחלקו את הבצק ל 4 כדורים. רדדו את הכדורים ל עיגולים בגודל של כ 30 ס"מ.
3. מרחו את המילוי על הבצק. במידה ואתם עושים את מילוי הקינמון הברישו את החמאה המומסת על הבצק קודם ואז הוסיפו את הקינמון והסוכר.
4. השתמשו בסכין קהה וחתכו כל עיגול מרודד ל 16 משולשים גבוהים. גלגלו כל משולש מבסיסו ומעלה.
5. הניחו את הרוגלך על נייר האפיה ואפו בתנור למשך כ 15 דקות או עד שהרוגלך מזהיבים.
6. פזרו על הרוגלך עם מילוי המשמש או השוקולד אבקת סוכר לפני ההגשה.

 

 

 

רוגלך שוקולד לבן-משמש
שימו לב: ניתן לשנות את המילוי לכל טעם שרק תרצו-השמיים הם הגבול

 

לבצק:
כ1.5 כוסות קמח
3/4 כוס חמאה קרה
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
    למילוי:
1/3 כוס ריבה בכל טעם
כ 100 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה
1. הניחו את הקמח בקערה, חיתכו פנימה את החמאה, ערבבו פנימה את השמנת והוניל. על משטח מקומח לושו את הבצק כ 10 פעמים. חלקו ל3.
2. על משטח מקומח, רדדו כל חלק ל עיגול בקוטר של כ35 ס"מ. פזרו כ 2 כפות ריבה על כל חלק.השתמשו בשליש מהשוקולד הלבן ופזרו אותו על הריבה. עשו כך בשלושת החלקים.
3. חתכו כל עיגול למשולשים גבוהים וגלגלו כל משולש לצורת רוגלך.
4. בקערה קטנה ערבבו את הסוכר והקינמון, ופזרו על כל רוגלך.
5. אפו בתנור למשך כ 20 דקות בחום של 190 מעלות. קררו.

 


בתאבון!

מונה המבקרים בחסות Postool


    פארק אתרים | מפת האתר | דווח על הפרה | ממשק ניהול