מתכונים+
כל המתכונים באתר אחד
בורקס

תפריט

פרסם אצלנו

פירסומת.

פירסומת

.

בורקס ירושלמי  

(הערה - חשוב שכל החומרים לבצק יהיו קרים מהמקרר)

לבצק :
4 כוסות קמח
1 גביע אשל
200 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1 כף חומץ
1 כף שמן זית

למילוי :
2 חצילים קלויים
200 גרם גבינה צפתית
2 כפות פירורי לחם
1 חלמון מעורב עם מעט מים
שומשום 
  

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים למעבד מזון את הקמח, האשל והמרגרינה
ומעבדים עד להיווצרות כדור בצק. מוציאים ומוסיפים לבצק
את השמן והחומץ. לשים מעט ומניחים במקרר לחצי שעה.
בינתיים מכינים את המילוי. קולפים את החצילים, קוצצים
ומסננים את הנוזלים. מערבבים עם הגבינה ופירורי הלחם.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס´מ
וקורצים ממנו עיגולים. מניחים במרכז כל עיכול כפית
מהמלית ומקפלים לחצי. צובטים את שולי הבצק למניעת
פתיחה בעת האפייה. מברישים בחלמון מעורב במעט מים
וזורים מעל שומשום. אופים בחום של 180 מעלות עד
להשחמה זהובה, כ- 30 דק". 
 


בורקס טופו 

400 גרם בצק עלים קפוא
300 גרם טופו
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות דק
2 כפות רוטב סויה
חצי כפית כמון
חצי כפית אורגנו
מלח לפי הטעם
2 כפות שומשום


מפשירים מראש את הבצק בטמפרטורת החדר.
מפוררים את הטופו בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים את שאר החומרים, פרט לשומשום ומערבבים היטב.
חותכים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן ברוחב של כעשרה סנטימטרים.
מניחים כשליש מהמלית בשורה במרכז המלבן ומקפלים מעליה את שולי המלבן, לקבלת צורת גליל. מדביקים את השוליים עם מעט מים (לחילופין ניתן למלא את הבצק בכל צורה מקובלת של בורקס).
מפזרים את השומשום בתבנית. אפשר למרוח מעט בשמן לקבלת גוון מבריק. מניחים את שלושת הגלילים הממולאים על התבנית, עם הקפל כלפי מטה.
חורצים בסכין מספר חריצים לרוחב החלק העליון. אופים בחום בינוני במשך כ 25 דקות.

 


 
בורקס תרד  

למילוי:
חצי ק"ג תרד טרי, שטוף ומיובש היטב (כשיש בעונה - לקראת פסח- כדאי להשתמש בתרד פרסי. התרד התורכי פחות מתורבת)
חמאה לטיגון ולשימון
200-150 גרם בולגרית או פטה
ביצה טרופה
פלפל שחור טחון טרי

לבצק:
500 גרם עלי בצק פילס (פילו) טריים -לא קפואים! (להשיג אצל "ליאון ובניו"), או קפואים שנשארו ברוב סניפי הסופר סל משבוע יוון, מופשרים לפי ההוראות על האריזה.
150 גרם חמאה מומסת 
  

להכנת המילוי:
מורידים את הגבעול הקשה של התרד, קוצצים אותו גס ומניחים במחבת עם מעט חמאה. מכסים ומאדים דקה שתיים על אש קטנה, תוך עירבוב, עד לריכוך.

מכבים את הלהבה ולאחר שהתרד הצטנן מעט, מערבבים אותו עם הגבינה והביצה ומתבלים בפלפל (לא צריך מלח למילוי אם הגבינה מלוחה מספיק).


להכנת הבורקס:
מחממים תנור לחום בינוני - נמוך 160 מעלות.
לוקחים כל פעם חצי דף של בצק פילו ומורחים אותו היטב בחמאה מומסת. מקפידים ששאר העלים יהיו מכוסים כל הזמן במגבת לחה - פילו נוטה להתייבש מהר מאוד.
מניחים כף נדיבה או יותר של המילוי, כס´מ אחד מהקצה הצר של המלבן, מקפלים כלפי פנים את שולי הבצק, לכיוון המילוי, ואז מקפלים את השוליים הצדדיים פנימה כדי שהמילוי לא ´יברח´. ממשיכים לגלגל כלפי פנים, עד שנוצר מעין ´סיגר´ של בצק. את הסיגר הזה מגלגלים בעדינות למעין ´שבלול´.
מסדרים את כל ה´שבלולים´ על נייר אפייה משומן היטב בחמאה, בתבנית אפייה גדולה. מסדרים אותם צמודים אחד לשני כדי שה´שבלולים´ לא יפתחו. מורחים אותם בנדיבות בחמאה מומסת (אפשר למרוח בביצה טרופה במקום בחמאה).
אופים בתנור החם 30-45 דקות, עד להשחמה.
אפשר להכין ´סנדוויץ´ מבורקס עם ביצי חמינדוס, עגבנייה ופלפל חריף. 
 

בורקסים בצ´יק צ´ק  

בצק עלים מוכן של אחת החברות
למלית יש כמה אפשרויות אילתור להנאתכם:
1.כל גבינה שיש במקרר לערבב עם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל שחור לתיבול.
אפשר להוסיף לגיוון זיתים , פטריות או כל דבר אחר
שיש במקרר.
2. תפוחי אדמה: להכין מראש מחית תפוחי אדמה
ושוב ניתן להוסיף מה שבא.
3. רוטב פיצה 
  

לפרוש את הבצק ולחתוך אותו למלבן גדול.
למרוח את המלית שבחרנו.
לגלגל את הבצק לאורכו, בצורת רולדה.
להדק היטב את הקצוות.
ואז לפרוס פרוסות בעובי של 1 סנטימטר בערך.
להניח בתבנית אפוייה מצופה בנייר אפייה.
ולאפות בתנור בינוני - גבוהה למשך 30 דקות בערך.אחרי שאפוי - זהוב.
יש לכבות את התנור ולהשאיר את הבורקסים האפויים עוד
כ - 10 דקות בתוך התנור החם. 
   

 בורקס בולגרי במלית גבינה וחצילים / אודי מאירי

לבצק:
550 גרם קמח.
200 גרם מרגרינה רכה.
120 גרם גבינת קשקבל.
שליש כוס חלב.
קורט מלח.

למלית:
1 חציל.
200 גרם גבינה בולגרית מגוררת.
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת.
1 ביצה.
מלח לפי הטעם.

לגימור:
ביצה.
 מרכיבים: שומשום.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

הכנת הבצק:
מגררים את גבינת הקשקבל.
מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים
בזהירות עד שהחומרים מתאחדים.
מוציאים את הבצק למשטח העבודה ולשים מעט בידיים
ליצירת בצק חלק ואחיד.
שמים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומכניסים
למקרר.

הכנת המלית:
קולים את החציל, מכל צדדיו, על אש פתוחה, עד
תרכך וקליפתו מעלה בועות.שהוא
חוצים אותו ובעזרת כף מרוקנים את תוכנו.
מכניסים את תוכנו לקערה, מרסקים היטב ומוסיפים
את יתר חומרי המלית.
מערבבים היטב, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם
יש צורך.

הרכבת הבורקס:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני
חלקים.
על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בגודל
40X40.
 הבצק עיגולים בקוטר של 7 ס"מ.קורצים ממלב
מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית.
מקפלים את העיגול לשניים ומהדקים היטב את
השוליים.
מניחים את הבורקס בתבנית אפייה מרופדת בנייר
פרגמנט.
טורפים היטב את הביצה.
מושחים את הבורקסים בביצה הטרופה ומפזרים את
השומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ-40 דקות או
 עד שהבורקס מקבל צבע זהוב ויפה.


פשטידת בורקס / כרמית

1 בצל
1 קופסא פיטריות שמפיניון חתוכות
3 שיני שום
חצי כפית אבקת מרק עוף/פיטריות
מלח פלפל
1 שמנת מתוקה
בורקס (תפו"א או גבינה או שניהם) - מספר
הבורקסים תלוי בגודל הפיירקס
 מרכיבים: 150גרם קשקבל מגורדת או גבינה צהובה

מטגנים את הבצל במחבת במעט שמן עד שמצהיב.
מוסיפים פיטריות, שום ומטגנים מעט. מוסיפים את
פל ואת אבקתהשמנת המתוקה למחבת מוסיפים מלח פ
המרק עד שהרוטב רותח, ומורידים מהאש.
מניחים שיכבת בורקס בתחתית פיירקס בינוני,
שופכים מעט מרוטב השמנת והפיטריות ומפזרים
גבינה צהובה, ושוב שופכים מעט רוטב, מכסים
בשכבת בורקס נוספת שופכים את הרוטב שנשאר
ומפזרים שוב גבינה צהובה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 20
 דקות בערך - עד שהגבינה מתחילה להשחים.

 

בורקס מבצק פילו עם תרד וגבינה  

לבצק - 2 דפי פילו

למלית

1/2 1 ק"ג תרד טרי שטוף וקצוץ
1 ק"ג גבינה לא שמנה
1 קוביה גבינה בולגרית
מעט שמן זית
350 גרם קמח
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט 

מורחים מעט שמן על דף בצק הפילו, מניחים עליו דף נוסף ושוב משמנים.
מערבבים את חומרי המלית ומכניסים לשקית זילוף.
מזלפים את המלית על חלקו הקידמי של הדף, מגלגלים את הבצק למעין שבלול חורפי לבסוף למרוח בביצה (תערובת של חלבון+כפית שמן)
אופים בחום בינוני 200 מעלות כ-30 דקות.

אפשר להשתמש ידני ללא שקית הזילוף. 

מונה המבקרים בחסות Postool


    פארק אתרים | מפת האתר | דווח על הפרה | ממשק ניהול