מתכונים+
כל המתכונים באתר אחד
לחמים

תפריט

פרסם אצלנו

פירסומת.

פירסומת

.

חלה מתוקה (שמרית)


מרכיבים ל- 2 חלות

1 ק"ג קמח
שקית "שמרית"
¾ כוס סוכר
150 גרם מרגרינה
2 ביצים
½ 2 כוסות מים פושרים
כפית מלח
ביצה טרופה
שומשום או פרג לפיזור

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים לבצק רך וגמיש.

משהים להתפחה בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח. צרים 6 רצועות.

מכל 3 רצועות קולעים חלה אחת ומשהים להתפחה עד להכפלת הנפח.

מורחים בביצה טרופה, ומפזרים שומשום או פרג.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני C1800, עד לקבלת גוון זהוב.

 

לחם זיתים (שמרית)


מרכיבים להכנת 3 כיכרות

¼ 4 כוסות קמח (600 גרם)
1 שקית "שמרית"
כ- ¾ 1 כוסות מים פושרים
300 גרם זיתים מגולענים ירוקים ושחורים קצוצים גס
2 כפות אורגנו יבש
קורט מלח
½ 1 כוסות קמח (200 גרם)
25 גרם מרגרינה מומסת למריחה
קמח לפיזור


אופן ההכנה:

מכניסים לקערה קמח (600 גרם) ושמרית. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.

מוסיפים לבצק זיתים, מלח, אורגנו וקמח (200 גרם) ולשים היטב.

משהים עד להכפלת הנפח בשנית.

מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים וצרים שלושה כיכרות מאורכות.

משהים להתפחה כ- 30 דקות על גבי תבנית משומנת.

מורחים הכיכרות במרגרינה מומסת ומפזרים מעליהן מעט קמח.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני C1800 כ- 45 דקות.

מצננים על גבי רשת.

 

לחם בצל (שמרית)


מרכיבים ל- 2 לחמים

1 ק"ג קמח
1 שקית "שמרית"
1 שקית "משפר לאפיה ביתית"
1 שקית בצל יבש מטוגן (40 גרם)
1 כף שטוחה מלח
1 כף סוכר
כ – ¼ 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבר לדפנות.

משהים למנוחה בקערה מכוסה כ- 15 דקות.

יוצרים 2 כיכרות ומשהים לתפיחה במקום חמים לכשעה עד שעה וחצי.

יוצרים חתכים בעזרת סכין ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה C2000. מצננים על גבי רשת.

מומלץ להכניס קערה עם מים רותחים לתחתית התנור בזמן האפיה.

 


לחם צימוקים משמרים (מהעיתון)

 

החומרים:

30 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים
¼ כוס סוכר
¾ כוס חלב פושר
¾ כוס מים פושרים
4 כוסות קמח
קורט מלח
50 גרם חמאה או מרגרינה
60 גרם צימוקים (1/2 כוס)

אופן ההכנה:

לערבב את השמרים עם 1 כפית סוכר.

לצקת את החלב והמים לקערה ולהמיס בתוכם את השמרים.

לערבב היטב ולהשהות עד שהתמיסה תעלה בועות.

לשים את הקמח בקערה גדולה ולהוסיף את המלח.

לפורר את המרגרינה או החמאה לתוך הקמח.

לערבב לתוכו גם את הצימוקים.

להוסיף את תמיסת השמרים ולערבב היטב.

ללוש עד שיתקבל בצק גמיש וחלק.

לשים את הבצק בקערה משומנת לכסות במגבת לחה ולהשהות במקום חם עד שיתפח כפליים מנפחו המקורי.

לשמן תבנית אפיה מלבנית באורך 30 X 26 ס"מ.

ללוש מעט את הבצק שתפח וליצור ממנו כיכר בגודל מתאים לתבנית.

להשהות בתבנית כ 20 דקות כדי שהבצק יתפח שוב.

לאפות בתנור שחומם מראש בחום למעלה מבינוני כ 20 דקות.

לאחר 20 הדקות הראשונות להנמיך את הטמפרטורה לחום בינוני ולאפות כ 25 דקות נוספות.


לחם מהיר


החומרים:

5 כוסות קמח
½ 1 כפיות מלח
1 כפית סודה לשתיה מעורבת ב- ¼ כוס מים
50 גרם מרגרינה מומסת
½ 1 כוסות מים

לציפוי – תמצית תה חריפה

אופן ההכנה:

ללוש את כל החומרים לבצק.

לחלק את הבצק ל- 2 ככרות.

לחרוץ בסכין כ- 2 ס"מ לאורך ולרוחב.

למרוח בתמצית תה.

להניח בתבנית משומנת.

לאפות בתנור חום בינוני – 35 דקות.


לחמניות גבינה (הממלכה הירוקה)


החומרים:

225 גרם קמח
½ כפית מלח
½ 2 כפיות אבקת אפיה
50 גרם מרגרינה או חמאה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
¾ כוס חלב

אופן ההכנה:

להפעיל תנור ל 210 מעלות.
לערבב את כל החומרים לפי הסדר.
לרדד על משטח מקומח 1 ס"מ.
לקרוץ עגולים.
לשים בתבנית משומנת ולאפות 15 – 12 דקות.


לחמניות תפוחים (אנציקלופדיה לבישול)


 החומרים:

2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
¾ כוס חלב
1 תפוח


אופן ההכנה:

לערבב  היטב  את הקמח, אבקת האפיה, מלח, חמאה סוכר וחלב ולרדד לעלה בעובי של כ 12 מ"מ
על משטח מקומח.
לקלף 1 תפוח ולגרד על הבצק.
לקפל את הבצק לשנים ולהדק היטב.
לקמח כוס וליצור עוגיות.
למרוח בביצה או בחלב.
לאפות בתבנית מקומחת בחום 230 מעלות כ 10 דקות.
להוציא מהתנור ולעטוף במגבת עד לקירור.


לחמניות


החומרים:

1 ק"ג קמח
3 חלמונים
4 – 3 כפות שמן
50 גרם שמרים
½ 2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

להמיס את השמרים עם 1 כוס מים פושרים.

להוסיף את יתר החומרים ולערבב היטב.

ליצור את הצורה של הלחמניות הרצויות ולאפות בחום בינוני.


לחמניות "מבולבלות" בדובדבנים


החומרים:

500 גרם דובדבנים חמוצים
2 כפות סוכר
1 כוס מים
6 לחמניות
½ כוס שמנת
1 כוס חלב
3 ביצים
1 כף סוכר
1 כף חמאה או מרגרינה

אופן ההכנה:

לשטוף את הדובדבנים.

להרתיח את המים ו 2 כפיות סוכר ולהוסיף את הדובדבנים.

לפרוס את הלחמניות ולטרוף עם השמנת, החלב, הביצים והסוכר.

לחמם את החמאה על מחבת.

לטגן את הפרוסות ולהוסיף את הדובדבנים.



למה שמים חלב בלחם .
nuxv1, 06/01/09 - 23:13
למה צריך לשם חלב ארי זה חלבי לא פרווה. אם זה מותר תודה לכל נותן תשובה פרח
 

מונה המבקרים בחסות Postool


    פארק אתרים | מפת האתר | דווח על הפרה | ממשק ניהול